czwartek, 3 kwietnia 2025

Pizza na francuskim cieście z serem, oliwkami i pomidorkami

Dzisiaj taka pizza eksperyment - na szybko - na cieście francuskim... 

Pizza na francuskim cieście z serem, oliwkami i pomidorkami 


Miałam ciasto francuskie w kształcie koła, więc na szybko postanowiłam wykorzystać je jako bazę - spód do pizzy. Wyłożyłam je na papierze do pieczenia, przyprawiłam oregano i posmarowałam ketchupem pikantnym. 


Na to starłam ser i poukładałam pokrojone pomidorki i zielone oliwki. 

Tak wygląda spód po upieczeniu: 


Piekłam w 200 stopniach 18 minut i chyba troszkę za długo, bo na wierzchu coś tam za bardzo ściemniało, ale wyszło i tak pyszne. 


Kroić się nie da, raczej trzeba łamać... Na szybko dobre, taka przekąska bardzo chrupiąca :) 


Smakuje i na ciepło i na zimno. Można zjeść samo lub np z dodatkiem ketchupu czy innego sosu. 

Zamiast jakiejś słodkiej przekąski mamy wytrawną - jak lubicie, to polecam :) Można wziąć potem np ze sobą w plener :) 


Smacznego! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz