Dzisiaj niedziela, dzień wolny, więc może warto zjeść coś słodkiego do kawy po spacerze póki leży śnieg i świeci słońce :)
Zapraszam na TIRAMISU
Składniki:
500 ml śmietany 36%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
ok 30 dag podłużnych biszkoptów
ok 200 ml zimnej mocnej kawy
Sposób przygotowania:
Śmietankę (dobrze schłodzoną), mascarpone, cukier puder ubić na sztywną masę (około 3- 4 min)
Biszkopty zanurzać w kawie (około 1-2 sekundy) i układać w naczyniu.
Na biszkopty wyłożyć połowę masy.
Na masę ułożyć kolejną warstwę nasączonych w kawie biszkoptów.
Wyłożyć drugą warstwę masy.
Całość schłodzić w lodówce kilka godzin lub zostawić na całą noc (przykryć folią spożywczą).
Przed podaniem posypać kakao.
Smacznego!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz