poniedziałek, 4 listopada 2024

Pierś z kaczki wolno gotowana z sosem żurawinowym

Zapraszam na Pierś z kaczki wolno gotowana z sosem żurawinowym 


Jakiś czas temu kupiłam w Lidlu  Pierś z kaczki wolno gotowaną z sosem żurawinowym w kartoniku. (cena 19,90 chyba za opakowanie) 

Mięso wolno gotowane to w miarę szybki i także smaczny obiad i tak było tym razem, bo mięso po przygotowaniu było mięciutkie. 


Skład i przepis: 


W opakowaniu znajduje się mięso w folii, foremka aluminiowa, saszetka z sosem żurawinowym. 


Po rozpakowaniu: 

Ja nie piekłam w piekarniku tylko przygotowałam to na głębokiej patelni z dodatkiem tłuszczu z gęsi. Dusiłam pod przykryciem 30 minut na wolnym ogniu. 
Mała porcja to szkoda włączać piekarnik na temperaturę 220 stopni C ... 
Mięso może wyszło mniej przypieczone ale i tak bardzo dobre. 


Po przekrojeniu: 

Podałam z ziemniakami i sosem żurawinowym z opakowania. 

Porcja w sam raz na obiad dla 2 osób. 


Smacznego! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz