czwartek, 12 czerwca 2025

Zapiekane Bułki z serem, cebulą i Bezmięsnym Boczkiem

Zapraszam dzisiaj na kolejny test produktów 100 % roślinnych od BEZMIĘSNY 

https://smakowymix.blogspot.com/2025/05/produkty-roslinne-od-bezmiesny.html


Zapiekane Bułki z serem, cebulą i Bezmięsnym Boczkiem


Bezmięsny Boczek jest w 100 % roślinny, ma wyrazisty smak dzięki przyprawom i aromat. 



Skład: 

woda, białko pszenne 34 %, olej rzepakowy, płatki drożdżowe nieaktywne, soja, koncentrat pomidorowy, przyprawy naturalne, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), sól kłodawska. Może zawierać sezamgorczycę i seler. Produkt wędzony drewnem bukowym. 


Masa netto: 100 g - w opakowaniu jest 8 plastrów. 

Postanowiłam go wykorzystać do zapiekanych bułek. 

Bułki przekroiłam na połowę i polałam oliwą, by nie były takie suche i trochę bardziej się przypiekły. Posypałam też odrobiną chili. 

Na każda połówkę bułki położyłam plaster żółtego sera, plaster roślinnego boczku i plaster cebuli. 

Piekłam 10 minut w temp 180 stopni - piekarnik wcześniej nagrzany - grzałka dół - góra. 


Ser się trochę roztopił, bułki wyszły chrupiące. Boczek praktycznie nie zmienił wyglądu. 

Podałam z ketchupem, choć można podać z innym sosem i innymi jeszcze dodatkami. Najlepiej jeść ciepłe, wtedy smakują najlepiej, choć trzeba uważać, żeby się nie oparzyć... 


Dzisiaj widziałam produkty Bezmięsny w Kauflandzie, więc można kupić też stacjonarnie. 


Test wypadł na plus, więc pewnie ten produkt się jeszcze kiedyś pojawi do zjedzenia. 


Smacznego! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz