Zapraszam dzisiaj na MINI TORCIK kawowo czekoladowy
Biszkopt:
Składniki:
4 jajka, 3/4 szkl cukru, 1 szkl mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem, potem dodać żółtka, ubić i na koniec mąkę z proszkiem.
Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną (dno) i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni C - grzanie góra - dół - piec 25 minut. Wyjąć i ostudzić.
Ostudzić, pokroić.
Przygotować masę.
składniki kremu: 250 ml śmietanki kremówki 30 %, 3 łyżki nutelli - zmiksować
dodatkowo: kakao i zaparzona kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki na100 ml wody
Biszkopt nasączyć kawą.
Każdą warstwę przełożyć masą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz