wtorek, 11 lutego 2025

Zupa Winiary - Pomysł na sycący KAPUŚNIAK

Zapraszam dzisiaj na Zupę Winiary - Pomysł na sycący Kapuśniak

Jest to produkt - nowość, przysłany do testowania. Trochę się naczekałam, ale w końcu przysłali kurierem DPD - 5 szt. 

1 opakowanie przeznaczone dla 3 osób - ja wykorzystałam na 2 większe porcje. 


Skład i sposób przygotowania: 

Składniki

mąka pszenna*
skrobia kukurydziana*
suszone warzywa 21,5 % (pomidor, kapusta* 3,9 %, marchew* 3,9 %, cebula* 3,5 %, ogórek kiszony*)
sól
wędzony tłuszcz wieprzowy*
majeranek*
cukier*
przyprawy (ziele angielskie*, pieprz czarny*, kminek*)
aromaty
kwas (kwas cytrynowy)
barwnik (karmel*)
*naturalne składniki 
Trzeba mieć kapustę kiszoną i boczek - ja nie miałam boczku, dałam po prostu ugotowany schab. 

Kapusta kiszona akurat domowej roboty. 


Ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie. W przepisie jest podane niby, żeby pokroić w kostkę, u mnie wszyscy wolą konkretne kawałki :) 


Mięso (schab) ugotowałam - 30 minut - dodatkowo z suszonymi warzywami. 


Kapustę najpierw poddusiłam 10 minut na wolnym ogniu i potem dodałam wraz z mięsem i ziemniakami do zupy. 

Sam smak zupy jest wyrazisty, dobrze przyprawiony i gdy się doda te wszystkie dodatki to mamy w miarę szybko obiad, gdy brak jakiegoś pomysłu. 

Jeśli używacie od czasu do czasu zup w proszku, to myślę, że warto wypróbować. 

Zupa wyszła gęsta - porcja na 2 osoby. 

Także test wyszedł pozytywnie. 


Smacznego! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz