wtorek, 26 listopada 2024

Żołądki z gęsi wolno gotowane po staropolsku

Zapraszam dzisiaj na 

Żołądki z gęsi wolno gotowane po staropolsku 


Kupiłam ostatnio w Biedronce za niecałe 10 zł opakowanie żołądków z gęsi wolno gotowanych. Skusiłam się, bo to gęś, no i skoro wolno gotowane to będą na pewno miękkie (i tak rzeczywiście było) i szybkie w przygotowaniu.  
W kartoniku mamy żołądki w sosie zapakowane hermetycznie w folię. 


Na opakowaniu jest podany sposób przygotowania - szybko i proste. 


Skład: 


Sposób przygotowania: 

W garnku gotujemy wodę, wkładamy folię z żołądkami i gotujemy na wolnym ogniu 25 minut. 


Po tym czasie ostrożnie, bo gorące rozcinamy folię i przekładamy żołądki wraz z sosem do innego garnka, można zagęścić sos.  

W opakowaniu było 5 szt żołądków. 


Podałam z kaszą bulgur. 



Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz